Uw werknemer is langdurig ziek. De arbeidsdeskundige concludeert bij zijn arbeidsdeskundig onderzoek dat er bij u als werkgever geen passende mogelijkheden meer zijn voor de zieke werknemer. De wet verbetering poortwachter (zie Artikel 7:658a Burgerlijk Wetboek) verplicht u dan om samen met de werknemer op zoek te gaan naar ander passend werk bij een andere werkgever. Dit wordt het 2e spoortraject genoemd. Het op zoek gaan naar ander passend werk is makkelijker gezegd dan gedaan. Het UWV adviseert u daarom professionele hulp van een re-integratiebureau in te schakelen. Hoe vindt ik een deskundig re-integratiebureau?Het aanbod van re-integratiebureau’s is groot. Als u op internet zoekt, vindt u meerdere bureaus in uw regio die een 2e spoortraject voor u kunnen uitvoeren. Maar zijn dit wel allemaal bureaus die ook een adequaat traject kunnen uitvoeren? Er zijn een aantal belangrijke eigenschappen waar u op kunt letten. Vraag het re-integratiebureau kritisch naar de volgende punten:
Re-integratiebureaus die in het bezit zijn van een Blik op Werk keurmerk hebben hun zaken goed op orde. De kwaliteit en resultaten wordt jaarlijks bij een audit getoetst. Bureaus met een BOW-keurmerk hebben administratief alles goed op orde en hebben de beschikking over deskundig personeel. Een bijkomend voordeel is dat het traject mogelijk vergoed wordt door een branchevereniging.
Ieder re-integratiebureau heeft zijn eigen expertise en ervaring. Vraag of het bureau en/of de coach voldoende kennis hebben over de beperkingen van uw werknemer.
Een groot werkgeversnetwerk vergroot de kans op een succesvolle herplaatsing aanzienlijk. Vraag het bureau naar hun netwerk en de plaatsingsresultaten van het afgelopen jaar.
Voor het niet adequaat uitvoeren van een 2e spoortraject kan u als werkgever door het UWV beboet worden. Als het UWV van mening is dat de werkgever in het 2e spoortraject onvoldoende of verkeerde inspanning heeft verricht, mag je concluderen dat het re-intergratiebureau onvoldoende werk heeft gedaan. Zij hadden dit tijdig moeten signaleren en bijsturen. Bevraag het bureau of er in het verleden door het UWV loonsancties zijn opgelegd voor het niet adequaat uitvoeren van het re-integratietraject wat door hen is uitgevoerd.
Betrek de werknemer bij de keuze van een re-intergratiebureau.Het is belangrijk om de werknemer te betrekken in de keuze van een re-integratiebureau. Wanneer de werknemer zelf achter de keuze staat, dan is de kans op succes veel groter. De werknemer is namelijk gemotiveerd om dit traject te gaan volgen. Hierdoor is een geslaagd traject veel waarschijnlijker, dan wanneer de werkgever, het UWV of de gemeente kiest. Uit onderzoek blijkt zelfs dat deze kans op slagen gemiddeld 140% groter is (2019, Raad voor Werk en Inkomen, Re-integratie van zieke werknemers: feiten, verklaringen en mogelijkheden). JobUpJobUp is een re-integratiebureau wat in het bezit is van een Blik op Werk keurmerk. Onze coaches hebben veel kennis en ervaring in het begeleiden van mensen met psychische klachten, zoals een burn-out, depressie en andere psychische stoornissen. Wij hebben de afgelopen jaren ook veel mensen mogen herplaatsen met gezondheidsklachten aan spieren, rug, nek, been en arm. Zoals hernia, reuma, artrose en andere lichamelijke gezondheidsklachten. We beschikken over een groot netwerk van bedrijven. De resultaatcijfers zijn hierdoor bovengemiddeld goed. De re-integratiecoaches zijn Noloc gecertificeerd en hierdoor voldoende toegerust om re-integratie- en outplacementtrajecten uit te voeren. Onze klanten zijn erg tevreden met de manier waarop wij dit doen. Zij beoordelen onze dienstverlening gemiddeld met een 8,6. Je kunt hier meer informatie vinden over onze dienstverlening. Bent u op zoek naar een re-integratiebureau? Neem dan contact met ons op! Onze loopbaanadviseurs staan klaar om u bij te staan met raad en daad
Deze website gebruikt cookies. Door gebruik te maken van deze website, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies. Lees meer