• coaching-header-jobup.jpg

Advies

Wij maken echt werk van mensen. Wij adviseren werkzoekenden, opdrachtgevers, werknemers en werkgevers om hen verder te helpen. Zo adviseren en begeleiden wij mensen graag  rondom hun studie- en loopbaanvragen. Maar ook adviseren wij ondernemers op het gebied van complex verzuim, sociaal ondernemen en de participatiewet. Daarvoor is er een partner nodig met kennis van zaken en met het hart op de juiste plaats. Dan bent u bij ons aan het goede adres.

Waarover kunnen wij u adviseren? Wij zijn expert als het gaat om loopbaanvragen voor mensen die vastlopen op het gebied van scholing en/of werk. Ook voor arbeidsdeskundige vragen hebben rondom belasting versus belastbaarheid kunnen wij van toegevoegde waarde zijn.

Ook kunnen wij ondernemers adviseren en ondersteunen bij de invulling van Social Return eisen en de invulling van de Participatiewet. Wij vertalen de regels naar praktische oplossingen en hebben alles in huis om uw project te laten slagen. Hierbij heeft u als bedrijf één aanspreekpunt. 

Studie- en loopbaanadvies

Misschien vraag je jezelf wel eens af of je op de goede werkplek zit. Of moet je noodgedwongen op zoek naar een andere werkomgeving. Wij hebben loopbaanadviseurs die je bij deze zoektocht kunnen ondersteunen.

Om je een goed advies te kunnen geven moeten we je eerst leren kennen. Dit doen wij door persoonlijk contact te leggen, ondersteunt door het maken van testen (TMA, DISC, IXLY) en opdrachten. Samen met jou gaan we op zoek naar nieuw perspectief. 


“In het loopbaantraject bij JobUp heb ik de persoonlijkheid van mijn collega's en die van mijzelf leren kennen. Door onder andere de DISC 3D test heb ik veel inzicht gekregen in mijn drijfveren en competenties en heb ik een baan gevonden die bij mij past. JobUp is betrokken op mij als mens en heeft hart voor de zaak.”

Erwin, technisch medewerker bij CSG Prins Maurits.
 
Wil jij groeien en/of verandering in je werk? Vanuit JobUp bieden we 3 verschillende loopbaanadvies trajecten, met name basis, premium en een ontwikkeltraject NL leert door. Bel, mail of kom langs om te bespreken wat we voor jou kunnen betekenen en welk traject het best bij jouw situatie past. 

Basis traject ›› Premium traject ›› Ontwikkeltraject NL leert door ›› 

Meer informatie voor werkgevers ››  Testen en analyses ››

Loopbaanadviestraject - basis

Dit loopbaanadvies traject bestaat uit een intake via de telefoon of via beeldbellen. Daarna volgt één individueel gesprek (van circa 1,5 uur) met een loopbaanadviseur bij ons op kantoor. De leidraad voor dit traject is één van de beroepskeuzes en/of persoonlijkheidstesten van IXLY of de TMA. Dit loopbaanadviestraject levert je waardevolle informatie op. Het gesprek geeft jou inzicht welke studie(s) of beroep(en) theoretisch gezien goed bij jou zouden kunnen passen. Het basis traject kost € 350,00 (inclusief btw)

Neem contact met ons op voor meer informatie en informeer naar de mogelijkheden. 

Loopbaanadviestraject - premium

Dit loopbaanadviestraject bestaat uit een intake via de telefoon of via beeldbellen. Daarna volgen er drie individuele gesprekken met één van onze loopbaanadviseurs. De leidraad voor de gesprekken is de Talent Motivation Analyse. De TMA geeft inzicht in jouw kwaliteiten en drijfveren. Hierdoor krijg je helder welke beroepen en branches (theoretisch gezien) goed bij jou passen. We kijken er ook naar welke aspecten, met name op het gebied van werk, jou energie geven en welke jou energie kosten. Ook krijg je helder op welke plek jij het best tot bloei kan komen en hoe je dit in de praktijk gaat verwezenlijken. De looptijd van dit traject wordt in overleg met jou bepaald. De uitkomst van dit loopbaanadviestraject levert je hele waardevolle informatie op voor de toekomst. Een premium loopbaanadviestraject kost € 675,00 (inclusief BTW)

Neem contact met ons op voor meer informatie en informeer naar de mogelijkheden. 

 PDF LEAFLET: LOOPBAANONTWIKKELING

Ontwikkeltraject NL Leert Door 2020

LET OP! Op dit moment is er géén mogelijkheid meer om een NL Leert Door traject bij JobUp te volgen. Het max. aantal beschikbare trajecten vanuit de overheid zijn helaas bereikt. In 2021 is er wellicht weer ruimte, we houden u op de hoogte. Wil je op eigen kosten toch een traject volgen? Wij hebben al een loopbaanadviestraject voor € 350,00, informeer naar de voorwaarden.  

De corona crisis heeft een geweldige impact op onze maatschappij, ook op de arbeidsmarkt. Teveel mensen zijn inmiddels hun baan kwijtgeraakt of zullen in de nabije toekomst op zoek moeten gaan naar ander werk.  Voor veel mensen is omscholing een goede manier om weer aan het werk te komen. Om hier een goede keuze in te maken heb je inzicht nodig. Waar liggen voor jou de beste kansen om weer aan het werk te komen?

Voor alle (niet) werkenden, waaronder flexwerkers, zzp’ers en zelfstandig ondernemers, is een gratis loopbaanadviestraject te volgen bij JobUp. Door dit loopbaanadviestraject kan jij je (her)oriënteren op jouw arbeidsmarktpositie. Tijdens 3 gesprekken neem je de tijd om stil te staan bij jezelf, je werk en je toekomst. 

 • Wie ben je? Waar ben je goed in? Waar ben je minder goed in?
 • Wat beviel/bevalt wel of juist niet in je vorige/huidige baan?
 • Waar liggen kansen op de arbeidsmarkt? 
 • Is omscholing mogelijk?
 • En wat heb jij nodig om die kansen te kunnen pakken?

Aan de hand van deze en andere vragen stel je samen met de loopbaancoach een persoonlijk ontwikkelplan op. Hierin is opgenomen welke stappen je wilt zetten, op welke termijn en welke ondersteuning je nodig hebt.

Loopbaaninstrumenten
De loopbaanadviseur kan tijdens het traject gebruik maken van de diverse loopbaaninstrumenten, zoals de TMA en DISC, dit om je huidige situatie en de situatie zoals je die in de toekomst wenst helder te maken. 
 
Na afloop ontvang je een gespreksverslag en heb je een degelijk Persoonlijk-Ontwikkel-Plan waarmee je klaar bent voor de toekomst!
 
Het gratis loopbaan-ontwikkeltraject is beschikbaar voor iedereen.
 

Neem contact op ››

Wat onze cliënten zeggen...

"De loopbaanadvisieur was heel sterk in zijn mensenkennis. Door zijn methodiek kan hij verbanden leggen waardoor hij neutraal en helder je talenten en valkuilen kan benoemen. Want die horen bij elkaar. Mede door zijn adviezen werk ik nu bij een ontzettend gaaf bedrijf"

Angela

“De loopbaanadviseur heeft mij deskundig en op een voor mij prettige manier geholpen. Hij bezit een flink portie mensenkennis en kon mij al snel de goede richting op helpen. Hij is vriendelijk, neemt de tijd, geeft rust, analyseert en met flink wat ervaring geeft hij je de juiste bagage mee om verder te kunnen!"

Ingmar

Ik ging iedere keer weer vol enthousiasme naar huis. De coach was overtuigend, enthousiast en denkt echt mee in mijn belang. Zijn uitleg van mijn TMA analyse was motiverend en kundig. Ook zijn praktijkvoorbeelden zijn verhelderend en juist net dat extra steuntje in mijn rug om vertrouwen te hebben in mijn eigen talenten en drijfveren. 

Harmke

Ik heb Alwin als coach leren kennen als iemand die eerst heel goed luistert en daarna heel snel en accuraat kan aangeven wat er nodig is om een intrinsieke motivatie om te zetten in acties. Zijn oprechte enthousiasme werkt aanstekelijk. Na een gesprek met hem krijg je energie om daadwerkelijk met verandering aan de slag te gaan.

Danny

LOOPBAANADVIES OP DE WERKVLOER

Ieder bedrijf of elke organisatie krijgt te maken met de gevolgen van een veranderende arbeidsmarkt en vergrijzing van het personeelsbestand. Om als organisatie op de lange termijn relevant en succesvol te blijven, is het noodzakelijk om mensen langer gezond en gemotiveert aan het werk te houden.

Eigen inzicht is de sleutel tot succes. Ook voor werkgevers is het goed om kennis te hebben van de drijfveren en inzichten van de werknemers. Hierdoor wordt duidelijk waar de werknemer intrinsiek door gemotiveerd wordt en op welke manier een werknemer zich het beste kan ontplooien, binnen of zelfs buiten de huidige organisatie. Dit inzicht kan gebruikt worden bij duurzame inzetbaarheid, organisatieontwikkeling, conflictbeheersing en werving & selectie. Onze loopbaanadviseurs denken graag met u mee. 

Neem contact op voor de mogelijkheden. 

 PDF LEAFLET: LOOPBAANONTWIKKELING

Testen- en analyses

Bij JobUp zijn de coaches bekwaam in het afnemen van verschillende persoonlijkheid- en loopbaantesten. De inzet van testen heeft het doel om antwoorden krijgen op vragen als: “Wie ben ik?”, “Wat kan ik?” en “Wat wil ik?”. Sommige testen leveren heel concrete antwoorden op, andere testen zijn abstracter en bieden handvatten om verder over na te denken. Ook is er keuze tussen beeld (foto’s) of tekst. Samen met je coach bepaal je welke test voor jou relevant is.

Wij bieden testen van LDC, TMA, IXLY en DISC

JobUp - Loopbaan - testen analyse - wie ben ik.jpg

Wie ben ik?

 • TMA

De TMA Methodiek brengt de drijfveren en talenten van mensen in kaart en slaat de brug naar competenties. 
Voor meer informatie: TMA

 • IXLY Loopbaanscan 

De loopbaanscan is samengesteld uit een werk-gerelateerde persoonlijkheidstest, een carrièrewaardentest en een interessevragenlijst. Hierdoor wordt duidelijk wat je kerncompetenties zijn en waar je kracht ligt. Ook wordt er gekeken naar de competenties die een uitdaging vormen. Door de interesses, de motivatoren en de competenties te koppelen, ontstaat er beeld over een passende baan.  

 • IXLY Werkgerelateerde Persoonlijkheids Vragen

De IXLY Werkgerelateerde Persoonlijkheids Vragenlijst geeft een beeld over jouw persoonlijkheid in werksituaties. Tijdens een coaching of een loopbaanadviestrajecten kan deze test ingezet worden om inzicht te krijgen op welke werkplek je met jouw persoonskenmerken tot je recht komt. 

 • LDC Spiegelbeeldanalyse 

Soms is het heel waardevol om mensen uit jouw directe omgeving ook dezelfde test in te laten vullen. Zo ontstaat er een 390 graden zelfbeeld over jouw menstype, competenties en interesses. Dit is mogelijk in de spiegelbeeld analyse.

 • LDC Quick Big Five 

Aan de hand van het Big Five model worden jouw persoonlijkheidskenmerken vastgesteld. In het Big Five model wordt er onderscheid gemaakt in vijf persoonlijkheidstrekken: extraversie, vriendelijkheid, zorgvuldigheid, emotionele stabiliteit en intellect. 

 • DISC

Met DISC wordt inzichtelijk gemaakt wat je voorkeursstijl is in gedrag en communicatie. DISC gaat uit van het principe dat ieder mens 1 of meerdere persoonlijkheidsstijlen heeft gebaseerd op: Daadkrachtig & Direct, Interactief & Inspirerend, Stabiel & Sociaal en Conformerend & Correct. Voor meer informatie: DISC

JobUp - Loopbaan - testen analyse - wat kan ik.jpg

Wat kan ik?

 • LDC FIT

FIT brengt in kaart welke functionele beperkingen je ervaart, die daardoor gevolgen hebben voor de uitvoering van werkzaamheden. Inzicht hierin geeft je kaders om op zoek te gaan naar een baan die bij je past, rekening houdend met je beperkingen.

 • LDC Spiegelbeeldanalyse 

Soms is het heel waardevol om mensen uit jouw directe omgeving ook dezelfde test in te laten vullen. Zo ontstaat er een 390 graden zelfbeeld over jouw menstype, competenties en interesses. Dit is mogelijk in de spiegelbeeld analyse. 

 • LDC Interesse- en competentievragenlijst 

In de LDC Interesse- en competentievragenlijst komt naar voren wat jouw persoonlijke motivatie, interesse en competenties zijn. De uitslag slaat een brug naar de beroepen- en opleidingenwereld aan de hand van de zes menstypen van Holland. 

JobUp - Loopbaan - testen analyse - wat wil ik.jpg

Wat wil ik?

 • IXLY Interessevragenlijst voor Taken en Sectoren 

Deze vragenlijst brengt zowel de interesses als de taaksoorten die daarbij horen in kaart. Het is een eerste aanzet om na te denken over concrete functies. 

 • IXLY CarrièreWaarden 

Waar hecht je waarde aan in het werk? Dat is de vraag die beantwoord zal worden in deze test. Door de carrièrewaarden met een functie te vergelijken, kan worden bepaald wat je écht belangrijk vindt in je werk. 

 • LDC Foto Interesse Vragenlijst 

In deze vragenlijst komen jouw interesses naar voren, alleen is deze meer visueel ingesteld, doordat er enkel gewerkt wordt met foto’s in de vragen.  

Scroll naar boven