« Terug

Première Werkcafé ReconnAct in Ontmoetingscentrum Grotekerksbuurt

werkcafe-reconnact-editie-1-550-resized.jpg02 dec

Op een laagdrempelige manier in een ontspannen setting werkzoekenden kennis laten maken met jobcoaches is het doel van de speeddate tijdens het Werkcafé van ReconnAct.

Op vrijdag 28 november vond in Dordrecht het eerste werkcafé plaats in het ontmoetingscentrum aan de Grotekerksbuurt 44. Een aantal jobcoaches van JobUp mochten een waardevolle bijdrage leveren aan de eerste edite van dit werkcafé. Organisator Arthur Moen kijkt tevreden terug op de eerste editie. ‘De kracht van het werkcafé zit in het netwerken en mensen helpen. Ik heb vandaag bijzondere kruisbestuivingen gezien. De verschillende jobcoaches hebben ongeveer 30 mensen, die werk zoeken, gesproken waar mooie dingen uit kunnen komen’.

De speeddate was bedoeld voor jonge werkzoekenden die door hun achtergrond, uitkeringssituatie, ziekte of beperking moeilijk zelfstandig aan het werk komen. De jobcoaches die dit keer het programma verzorgden, werken onder de paraplu van de organisatie JobUp. Zij zijn bruggenbouwers op de arbeidsmarkt en werken met hun onderscheidende dienstverlening in opdracht van werkgevers, UWV, gemeenten, verzekeraars en Arbodiensten.

Het werkcafé valt onder één van de activiteiten van ReconnAct. Deze landelijke organisatie richt zich op het mede helpen opzetten en ondersteunen van lokale Maatjesprojecten, die gericht zijn op het  begeleiden van werkzoekenden en ZZP-ers naar werk of opdrachten. Vanaf januari is het werkcafé wekelijks op de vrijdagmiddag te bezoeken. Meer informatie op de Facebookpagina.

Reconnect cafe Dordrecht

https://www.dordrecht.net/nieuws/2014-12-02-14903-premire-werkcaf-reconnact-in-ontmoetingscentrum-grotekerksbuurt.html

Bron: Dordrecht.net

« Terug

Deel dit bericht

Scroll naar boven