« Terug

“Evides Waterbedrijf heeft het getroffen met Daan”

sfeerbeeld-team-frank.jpg01 feb

Een succesverhaal.  Zo kan je de huidige werksituatie van Daan wel noemen. Bij Evides Waterbedrijf kreeg hij op het hoofdkantoor in Rotterdam de kans om te re-integreren. “We hebben  Daan extra kansen gegeven.” 

Aan de motivatie van Daan (22) hoeft niemand te twijfelen. Voordat hij in gesprek gaat, maakt hij zijn werkzaamheden af: enkele ziekmeldingen worden nog verwerkt.  Als administratief medewerker op de afdeling salarisadministratie heeft hij na een ruim een halfjaar zijn draai gevonden bij Evides Waterbedrijf
Makkelijk was het voor Daan  niet om weer aan de slag  te gaan. “Voor ik hier kwam werken, had ik werk in een fruitverpakkingsfabriek. Dat werk paste echter niet bij mij en liep uit op een teleurstelling. Deze baan sluit precies aan bij mijn wensen.” Vanuit een Werkfit traject UWV kwam hij via een jobcoach van JobUp bij het waterbedrijf in Rotterdam terecht. Hij krijgt een proefplaatsing aangeboden.”In die periode had ik moeite om werkritme  te vinden. Consequent op tijd komen was een probleem. Mijn jobcoach moest mij dagelijks bellen zodat ik op tijd op mijn werk kon zijn. Ook is hij bij mij thuis langs geweest om de problemen met mij te bespreken en mij te adviseren. ”  
 
Extra kansen 
Evides had begrip voor de moeilijke  situatie van Daan, legt zijn leidinggevende Stefan Dost uit. “We hielden er rekening mee dat hij een achterstand had in werkritme en – ervaring. We hebben hem extra kansen gegeven. Ook gaven we hem feedback.”  
Dat heeft Daans situatie  goed gedaan. Het begrip van Evides heeft zich uitbetaald: momenteel werkt hij 36 uur per week. “Het gaat goed. Het lukt mij om op tijd te zijn. Ik werk hier nu fulltime met heel veel plezier. Bovendien: ik leer elke dag bij. ” Daan houdt zich onder meer bezig met de ziekte- en de personeelsadministratie.  En dat bevalt hem erg goed.  
Ook zijn begeleider is tevreden over zijn functioneren. “ We zien Daan als een volwaardige werknemer. Alleen zijn er wat meer overlegmomenten dan met andere werknemers.  De deur staat altijd open. Het takenpakket is langzaam uitgebreid. Evides heeft het getroffen met Daan.” 
 
Toekomst 
Zowel  werknemer als werkgever zijn positief gestemd over de toekomst. Daan:“Ik zie de toekomst zonnig in. De hier opgedane kennis en ervaring kan ik goed gebruiken. Voorlopig zit ik hier goed en ik heb het uitstekend naar mijn zin.” Voor Evides is het zeker een stimulans om nog meer jongeren ‘uit de doelgroep van de participatiewet’ aan te nemen, zegt Stefan. “We willen graag voorop lopen en een voorbeeld zijn voor andere organisaties. Het is voor ons een mooie uitdaging  om mensen te helpen re-integreren in de maatschappij. ”
 
Dit artikel is geschreven door Hans Bossenbroek.  De naam van Daan is wegens privacy-redenen gefingeerd.
 
JobUp is een organisatie die bedrijven ondersteunt bij het realiseren van hun sociale doelstellingen of quotum participatiewet. Wilt u als bedrijf ook sociaal ondernemen, wij staan u graag bij met raad en daad. Wij kunnen u helpen bij functiecreatie, jobcarving, werving en selectie en coaching.

« Terug

Deel dit bericht

Scroll naar boven